donderdag 21 juni 2018

Bosklassen dag 3


Lieve mama’s en papa’s en broers en zussen en ... 

Wat was het vandaag alweer een super-mega-gigantisch-gezellig-formidabel geslaagde dag !!!!!
We wekten de kinderen met ons vrolijke ‘goedemorgen ochtend lied’ en lieten hun rustig ontwaken.
Na de slaap uit onze ogen gewreven te hebben, stond er al een ontbijt te wachten.  We zorgden ervoor dat onze maagjes van ’s morgens al goed gevuld waren, aangezien we een flinke wandeling voor de boeg hadden.  Hiervoor moesten we ook zelf voor onze picknick zorgen voor onderweg.


Helaas begon de dag met wat gedruppel en gespetter, maar dat lieten we niet aan ons hartje komen. We trotseerden het weer en trokken naar de ‘Venen van Malchamps’.  Het pad was modderig en glibberig, maar we konden volop genieten van de mooie omgeving.
Het werd best wel een pittige tocht. We stapten tot we niet meer hoger konden.  Alhoewel … de uitkijktoren, goed voor 84 treden, hebben we ook maar beklommen 
J.
De Venen toonden ons bijzonder veel natuurschoon en wat namen de kinderen dit schoons (bijna letterlijk) graag mee naar huis.  Maak alvast plaats voor vossen, konijnen, wolven, herten, …  De kassa rinkelde goed in het souvenirwinkeltje! 
Nadat we zalig hebben kunnen picknicken werd het tijd om richting bosmuseum te trekken.  Aan de hand van een zoektocht leerden we de geheimen van het bos te ontcijferen. 
Na het bosmuseum verkend te hebben, werd het hoog tijd om terug af te dalen naar ons ‘hotel’ (zoals … het noemt J).  Wat hebben onze kids dit weeral goed gedaan.
Nadat iedereen zich weer proper, fris en ready voor de bonte avond voelde, konden we onze beentjes weer onder tafel schuiven voor een heerlijke maaltijd, het laatste avondmaal: hamburgers met frietjes en een salade en als dessert een heerlijke frisco. Dit lekkers was weeral voldoende om onze batterijtjes op te laden.
Op de bonte avond zagen we weer heel wat talenten naar boven komen: danseresjes, zangers, …
Na een knallend feestje was het tegen tien uur alweer tijd om te genieten van onze laatste nacht hier.

Tot morgen aan sporthal De Ring…

5 opmerkingen:

 1. Weeral super nieuws!! Tot morgen aan de sporthal, daar kijken we ook naar uit ;-)
  Groetjes!
  de Breugeltjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt weer als een zalige dag! Ongetwijfeld horen we morgen nog véél meer enthousiaste verhalen. De kinderen (en hopelijk ook de juffen) kunnen terugkijken op vier leerzame en leuke dagen. Heerlijk om de foto's te bekijken en er zo toch nog een beetje bij te kunnen zijn. Wij kunnen niet wachten om morgen ons jarige jobje weer in de armen te sluiten. Lieve Tom, een heel gelukkige verjaardag voor jou! Maak er nog een topdag van met elkaar, dan feesten we morgenavond thuis nog even verder. Dikke knuffels van ons!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een meer dan geslaagde editie van de bosklassen! Geniet nog van de laatste dag en veilige terugreis , zonder files ;o) grts. Johan,Penny en Tiemen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om op deze manier al jullie ervaringen mee te kunnen beleven! Zalig om zoveel positiefs te horen ! En het vervolg zullen we straks thuis wel verder horen... Dankjewel aan de juffen en de begeleiders om er voor onze kids zo'n onvergetelijke bosklassen van te maken! DIKKE MERCI! Tot straks !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zag er inderdaad weer leuke dag uit !!!
  Goede en veilige terugreis hoor der gaan een aantal
  Mondjes vanavond niet stil staan 😊😊😊
  Groetjes sylvie en Gino

  BeantwoordenVerwijderen

Zeeklassen dag 3

Een hele late, maar goede avond, Na alweer een heerlijk ontbijt, namen we onze rugzak en de tram op weg naar de Duinenabdij. We krege...