maandag 24 juni 2019

Zeeklassen dag 1

Met de trein naar…

Na het uitzwaaien van onze mama’s, papa’s, broers en zussen vertrok onze trein voor een 4-daagse uitstap naar de zee. Kaartje leggen in de trein, liedjes zingen en af en toe wat snoepen!   Ja hoor, want we waren vertrokken!

Het was een lange rit, met de nodige overstappen … maar het was de moeite waard!  Wat was het zalig éénmaal aangekomen … die heerlijke zeelucht!
We zochten meteen maar het strand op om onze boterhammetjes op te gaan eten, want van al dat reizen krijg je toch wel reuzehonger. En hé, daar kwamen we nog een bekende tegen, juffrouw Rit.
J

Nadat iedereen goed en wel aangekomen was en gegeten had, konden we beginnen aan onze eerste activiteit: de strandexploratie.
Schelpjes zoeken, de zuurtegraad van het water berekenen, zeemonsters maken, zandkastelen bouwen, … Dat was een leerzame en warme namiddag!
Na al dat ‘geleer’ mocht het ook eens wat relaxter, want de boog hoeft niet altijd gespannen te staan!  Dus volop ravotten in het zand en in het water, want we konden wel wat verkoeling gebruiken.  Gelukkig was het niet TE warm … de nodige stapelwolkjes zorgden ervoor dat we niet oververhit geraakten.
Nadien konden de kinderen de spanning echt niet meer aan en trokken we richting jeugdherberg waar we dan EIN-DE-LIJK onze kamers konden zien en installeren. Bij de ene al wat vlotter dan bij de andere, maar gelukkig was er hier en daar de nodige hulp.  Oef !

Ook van uitpakken krijgen je honger. Dus tijd voor een heerlijke avondmaaltijd. Vandaag stond er groentesoep, cordon bleu met aardappeltjes en erwtjes en worteltjes op het menu.  We aten onze buikjes lekker rond, met als afsluiting nog een lekker potje pudding.
We sloten de dag af met briefjes schrijven naar het thuisfront, gezelschapspelletjes spelen of ravotten in het speeltuintje van de jeugdherberg.
We hebben alvast een geslaagde eerste dag achter de rug!  Op naar dag 2 J

De snaveltjes zijn ondertussen toe en morgen briefen we jullie opnieuw. Slaapwel.

  Bekijk de foto's hier!

11 opmerkingen:

  1. Wat leuk om al die stralende gezichtjes te zien! Ze hebben het duidelijk naar hun zin!
    Geniet er daar nog van en dikke kus aan Maud.
    Groetjes,
    Natasja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk om de foto's te bekijken, toch altijd leuk voor de thuisblijvers. Ze lijken het inderdaad echt naar hun zin te hebben. Groetjes daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er allemaal super uit!!! Geniet er nog van allemaal!
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke dag, en heel leuke foto's. Hopelijk voor iedereen genoeg nachtrust om ten volle te kunnen genieten van dag 2. Veel plezier! Grtjs daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Allemaal stralende gezichten op de foto's! Meer moet dat niet zijn.
    Hopelijk heeft iedereen ook goed geslapen deze nacht om te starten aan dag 2. Volop genieten daar en veel plezier allemaal !Geef Janne maar een dikke knuffel!
    Groetjes,
    Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zalige foto’s! Veel plezier de komende dagen en een dikke kus en knuffel aan Fleur!
    Joost, Hilde en Floschke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke foto's en fijn te lezen dat het een topdagje was ! Dikke kus aan Sara van ons !
    Emma, Miguel en Katelijne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super om te lezen dat de eerste dag al meer dan geslaagd was!
    Hopelijk genieten jullie vandaag en de komende dagen ook weer van zon, zee en strand!
    Hele fijne dagen gewenst!
    Groetjes,
    Anke
    PS : Daan en Stijn, het is hier wel heel stilletjes in huis nu hoor ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Geniet maar lekker van jullie welverdiende zeeklassen.
    groetjes aan Meere,
    Roel, Erika, Stig en Geike

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh wat zijn wij toch wel een beetje jaloers , we zien dat jullie het super fijn hebben aan het zeetje hier is het ook lekker warm dag 2 zit et al bijna op! We wachten vol spanning op de volgende blog ! Dilke knuffel aan onze ferre en groetjes 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jullie hebben het duidelijk naar jullie zin, allemaal stralende gezichtjes! Geniet van jullie verblijf aan zee, herinneringen om nooit te vergeten! Dikke kus voor Louise
    Mireille, Steven en Eline

    BeantwoordenVerwijderen

Zeeklassen dag 3

Een hele late, maar goede avond, Na alweer een heerlijk ontbijt, namen we onze rugzak en de tram op weg naar de Duinenabdij. We krege...